EXTENSION OF THE BOX BUILDING AT MWC

2017 | in progress | Misano Adriatico (I)
Architectural project and general planner
mijic architects
Location
Misano Adriatico (I)
Surface
5.200 mq
Client
Santa Monica Spa
Year
2017
Services
Architectural project and Site Management
Plants
IN.TE.SO Ingegneria S.r.l, Rimini (I)
Structure
MEW Engeneering, Santarcangelo di R. (I)

The extension of the Box Building at MWC concerns the existing building located on the starting / finishing straight. Given the importance of the location, the project aims to create a volume with a strong architectural impact.

The project provides an extension of the building, starting from the podium to the north, of about 112 meters. Therefore, after the intervention, the volume will spread over 3 floors for a length of about 200 meters.

The expantion provides 7 additional boxes on the ground floor with related services. The first floor houses the VIP rooms and areas dedicated to the reception. Finally on the last level there are the terraces for viewing the races.

Given the strong impact position of the extension of the Box Building at MWC, shape and cladding have been designed to create an iconic building. The facade on the track side is largely glazed to allow an optimal view of the races. On the opposite side, the building has a curtain wall coverd in slats that shows the colors of the Misano World Circuit.

The expansion is part of a larger vision for the Misano World Circuit. This project has two main goals: maximize the brand identity, creating a recognizable image and propose a strong and visible landmark.