Site:

Genova

Year:

2016

Services:

Design Competition

With:

Paisà, Ravenna (I) - Landscape
Airis srl, Bologna (I) - Energy environmental strategy and mobility
Studio Boldrini, Rimini (I) - Business plan

Project description

The project aims to connect historical city to the sea, overcoming the odds and the fracture due to the axes of existing roads through a green roof, which extends like a great public garden, a catalyst of urban dynamics. The principal building is setting up as a large cruise ship on north side of the site and offers residential, commercial, and office spaces inside. Most of the requested sqm of residential function is here organized because of better-oriented position that guarantees a better thermal comfort.

The space of the “Palasport” retrained will accomodate sporting events and other activities in addition to the commercial area on the ground floor, characterized by pleasure walk area behind the sea on the entire perimeter of the building. Specific attention was dedicated to a Mobility, which is organized on different levels in order to divide car ways and pedestrian paths.


BLUEPRINT COMPETITION
project details back to projects