Site:

Como (I)

Year:

2007

Client:

Municipality of Lipomo

Architectural project and general planner:

mijic architects

Services:

Design competition - 3rd prize

With:

with Federico Foschi

Project description

The new educational centre is composed by a primary and secondary school and a gymnasium. Between the two parallel structures opens an entry hall that gives access to a series of classrooms devoted to laboratories, normal and inter-cycle activities. In order to offer a good and various use of the educational spaces, the project choices a system of mobile walls between the classroom inter-cycle and the rooms for normal activities: it is thus realized large and flexible spaces, able to joint two rooms in a single wide hall. The elliptical form of laboratories contribute, voluntary, to break the spatial continuity: they are conceived as strong elements, recognizable for the specifications functions which will be destined.

The gymnasium, with a capacity of 300 people, and its gym is a multifunctional building that can be used as space for outdoor games, performances and events.


NEW SCHOOL
project details back to projects